1 gul lök
1 msk olja
2 dl ris
5 dl grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater
400 g blandfärs
200 g färska champinjoner
1 påse bearneisesås
1 dl creme fraiche
salt och peppar
Hacka löken och fräs i oljan.
Fräs riset 1 minut med löken.
På med buljongen och koka riset som vanligt.
Stek färsen.
Salta och peppra.
Stek champinjonerna med färsen.
Gör såsen enligt anvisning på påsen.
Blanda i creme fraichen i såsen.
Smöra en form.
Börja med riset i botten.
Sen krossade tomater.
På med färsen och champinjonerna.
Och sist såsen.
In i ugnen ca 20 minuter på 225 grader.
Detta gjorde jag till kvällsmat igår. Var riktigt gott. Jag rekomenderar att man gör dubbelt så mycket sås för det kändes lite lite när man hällde på det.
Hoppas ni kommer tycka om det!
3 kommentarer:
Vilket mumsigt recept ; ))
Ha en bra dag!
Tack För tipset!
Det där lät gott! Ska testa det nån dag! :-)
kram Linda
Skicka en kommentar