Sidor

fredag 18 mars 2011

Du har väl anmält dig?

Har precis läst en artikel om lilla Tindra som ska fylla 4 år om ca en månad. Hon drabbades av levercancer i november förra året o ligger nu nersövd i väntan på att lämplig lever ska dyka upp. Hon har fått cellgifter Hon har redan genomgått 2 stycken transplantationer. Hennes mormor o hennes mamma har donerat en bit av sina levrar men tyvärr funkar inte dem. Hon har en tvillingsyster som väntar på att hennes syster ska vakna så de kan leka som vanligt igen.
HÄR kan du läsa artikeln.
Hennes mamma har även en blogg där man kan följa kampen om hur det går från sjukhuset!

Tyvärr är inte alla registrerade i Donationsregistret! Jag är med där och har även anmält barnen. Jag tycker det är en självklarhet att donera sina organ när man en gång går bort. Varför ska man inte? Man har ju ingen användning av dem själv när man är död o begraven och  man kan ju hjälpa nån annan. Och nu framförallt ett litet barn!5 kommentarer:

Anya sa...

Absolut ska man donera sina organ!

Mamma Mima på Landet sa...

Va bra att du skriver om det Malin!
Jag tycker att alla borde donera! Jag är med sedan länge.
Tycker att det borde gå lite mer reklam om just detta!

Kram på dej!

angelica sa...

Har varit med i kanske 7-8 år...en självklarhet för mig..likaså att lämns blod 3 gånger om året...:-)

Johanna Friman sa...

Jag är också med där sen länge tillbaka. Känns självklart för mig!

Linda sa...

Jag tycker att också att det känns som en självklarhet att donera sina organ när man själv inte längre har nytta av dem. Anmälde mig dit för flera år sen. Fast nu när jag är cancersjuk så är det nog ingen som vill använda mina. Men som du säger är det nog många som inte ens tagit ställning till donation som borde göra det! Det kan rädda liv!

kram Linda