Denna påse ska jag äta framför tvn ikväll.
Jag fick ett recept av min jobbarkompis i veckan. Det var på en varm smörgåstårta. Gjorde den ikväll. Den blev riktigt god och jag kan verkligen rekomendera den.
Varm smörgåstårta
Ca 12 bitar
*16 skivor formfranska
Fyllning 1:
*4 kokta ägg
*4 msk majonnäs
*dill
Fyllning 2:
*1 purjolök
*150 g rökt skinka
*1 pkt bacon
*3 dl grädde
*2 msk vetemjöl
Garnering:
*4 skivade tomater
*salt
*peppar
*3 dl riven ost
Ugn 200 grader
Gör så här:
1. Fyllning 1: Blanda ägg, majonnäs och dill till fyllning 1.
2. Fyllning 2: Fräs samman strimlad purjolök, bacon och skinka. Häll på grädden och red av med mjölet. Låt det puttra en stund och därefter svalna.
3. Lägg 8 skivor formfranska i en ugnsfast form. Lägg på fyllning 1, täck med de återstående 8 skivorna formfranska och lägg på fyllning 2.
4. Toppa med skivade tomater, salta och peppra och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i 20 min.
Nu när jag suttit här och skrivit receptet märkte jag att jag inte alls gjort som det stog! Istället för formfranska hade jag smörgåstårte botten för det fanns ingen formfranska i affären.Och så lade jag båda fyllningarna i mellan och hade bara tomaterna och osten ovanpå. Men men den blev jättegod och varför ska man följa ett recept?
1 kommentar:
Kan vem som helst bli provsmakare..... Lät som ett jobb som skulle passa mig perfekt!
Å den smörgåstårtan lät ju supergod!
KRAM
Skicka en kommentar