Här kommer receptet på tekakorna jag bakade igår.
100 g margarin
1/2 l mjölk (37grader)
1/2 l vatten
1 hg jäst (2 Paket)
1 dl sirap
1,5 kg vetemjöl
3 dl havregryn
1 krm salt
* Koka vatten och havregryn till en gröt.
* Lägg i margarinet i den varma gröten så det smälter.
* Häll i mjölken ( värm den först till 37 grader) och rör om.
* Smula ner jästen i en degskål och slå på sirapen så att jästen löser sig.
* Häll i grötblandningen i skålen.
* Blanda ner saltet och mjölet och arbeta degen väl.
* Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma till 24 stycken tekakor. Lägg på en plåt och jäs under duk i 1 timma.
* Grädda tekakorna i mitten av ugnen 200 grader i 10 minuter.
Lycka till!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar