Sidor

söndag 23 augusti 2009

Gränna

I går åkte vi med ett par kompisar till Gränna och Visingsö. Först gick vi en sväng i Gränna o kikade. Vi köpte polkagrisar som är ett måste när man är där. A köpte 3 stycken o jag köpte 1 med Capuccino smak. Den var himla god!
Sen åkte vi över med färjan till Visingsö. Där käkade vi lunch och åkte remmalag. Jag har nog faktiskt aldrig åkt det förut. Vi var ju över ett par gånger förra gången när vi var i Gränna med husvagnen men det blev aldrig av att vi åkte. Det var jättemysigt att sitta där bak och höra hästarnas hovar slå mot marken. Kändes lite som introt till Albert ó Herbert. Han som körde var en äldre farbror nånstans från norrland. Han hade himla skön dialekt och väldigt roliga uttryck för sig. Det blev en paus på 15 minuter vid en kyrka man kunde gå o kolla på eller gå till kiosken o köpa glass. Naturligtvis blev det glass för våran del.
När vi åkte tillbaka över åkte vi med passagerarfärjan. Den har vi aldrig heller lyckats åka med. Vi satt inne eftersom det blåste rätt kallt ute. Och på sjön blir det ju ännu kallare.
Innan vi åkte hem åkte vi upp till Gränna berget och åt räksmörgås. De var ju inte helt fel kan jag säga. Priset var ju där efter men å så goda de var.
Nu så ska vi försöka att planera in ytterligare en utflykt med A & H som var med. De var ju de som vi var med i Kungshamn också. Vi pratade om att åka till Göteborg och Liseberg längre fram när de har öppnat Jul på Liseberg. Vi var där några år innan A föddes men har inte varit där sen dess.
Visingborgs slottruin.

I väntan på att åka vidare...

Tänkte jag skulle tagit ett fint kort på barnen men de var lika spralliga båda två!


Detta är Goliat och Sigge som drog vagnen vi åkte på. Två jättefina Fjordingar.

Inga kommentarer: