Sidor

söndag 28 augusti 2011

En regning dag på Liseberg!

Vi har pratat om hela sommaren om att åka till Liseberg. Men har inte blivit av. Nu frågade ett par kompisar oss om vi ville följa med som i går. Vi har kollat vädret hela veckan. Och det har ju ändrat sig hela tiden. Men i fredags när vi väl bestämde att vi skulle åka visade 2 av 3 vädersidor att det inte skulle komma något regn i Göteborg på lördagen. Så vi bestämde att vi skulle åka!
Isak var hos sin fadder/faster Angelica.
Istället för Isak lånade vi med oss Adam. Lite smidigare med en 12 åring än en 1,5 åring =)
Vi mötte upp våra vänner vid Ica i Tidaholm och var inne där o köpte tågbiljetterna. Vi köpte regionen runt. så kunde man åka tåg o spårvagn o hela fadderullan på det!
På vägen till Falköping började de spöregna. Såg innan vi åkte från Tidaholm att det var kolsvart däråt.
Väl i Falköping hade de slutat.
Tågresan gick bra ner, vi lyckades hitta rätt spårvagn, med hjälp av en kille som satt på en bänk där spårvagnarna gick. Han jobbade nog på dem. Han hade en sån tröja iaf!
När vi kom fram till Liseberg började det regna. Vi kastade på oss jackorna. När vi kom in så gick vi o köpte varsin regnponcho. Men grabbarna skulle absolut inte ha nån!
Jag o Adam är inte något för höga höjder, men de andra skulle absolut åka Balder, så vi gick o kikade lite för oss själva och åkte Kålerado en gång. Den tyckte jag var väldigt rolig. Sen sprang vi runt o åkte diverse karuseller. När de andra åkte nåt inte vi ville så kikade vi runt o spelade lite på chokladhjulen.
Adams favorit var Virvelvinden, så den åkte han nog 3 ggr. Jag åkte den 2.
Anton var väldigt skraj när han åkte Balder. Han sa efteråt att den var väldigt läskig.
Men han fortsatte o åka sånna där otäcka saker ändå. Fick med Adam upp i Jukebox, han hade åkt den när han var mindre. Jag har åkt den nån gång innan. Men kom inte ihåg att den var så otäck men försökte inte visa det för Adam. Han satt o blundade o muttrade att det var otäckt. Men efteråt tyckte han att den var lite rolig.
Vi var verkligen genomblöta emellanåt. De spö regnade ju inte hela tiden som tur var men det var mer regn än uppehåll. Trots vädret så var det en bra dag ändå.
Anton var lite sur emellanåt för att han inte vann något på chokladhjulen. Våra kompisar kammade hem den ena storvinsten efter den andra! Tillslut vann han två chipspåsar o då blev humöret lite bättre!
Precis innan vi skulle gå ut så spelade Adam för sina sista pengar. Två nummer, 80 o 77. Och han van en jätte kexchoklad. 
På väg till tåget talade han om att han skulle sälja dem till morfar för 5000 kronor styck. =)
Det skulle bli 180000 kronor.
Väl i Falköping igen skulle vi åka till MC donalds för att få i oss något att äta. Ingen var väl särskilt hungrig men vi behövde nåt i magen.
NÄr vi körde ner från ett farthinder, var det nåt som small till i bilen, fattade inte va de var först. Men Mikael kom på rätt så snabbt att de måste vart nån som körde på oss. Så jag stannade till intill kanten o han hoppade ur bilen. Då stog det en annan bil uppkörd mot trottoaren en bit bort. En tjej/kvinna stog utanför bilen. Hon sa att de var hennes fel, men han märkte att hon luktade lite väl mycket sprit. Så han frågade om hon hade nåt sånt där papper man fyller i , i bilen. Men de hade hon inte. Så han tog upp telefonen, för att låtsas ringa försäkringsbolaget, men ringde polisen. Då hoppade hon in i bilen o åkte.
Så han anmälde det till polisen.
De hade ju tyvärr ingen bil i närheten så de skickade en från Tidaholm. VI åkte efter henne men tappade bort henne rätt så snabbt.
Mikael bestämde med polisen att de skulle mötas upp vid Mc Donalds så de kunde göra en riktig anmälan.
På våran bil blev det inte så mycket skador, men på hennes var ena framlampan trasig o nummerplåten intryckt. VI hade ju dragkrok som tur var!

Polisen ringde upp idag, de hade åkt ut till adressen där hon enligt bilregisteret bodde. Men de hade inte sett till någon bil. Hon var nog känd av polisen sen innan o hade nog inte bara drukit sprit utan höll nog på med andra saker också.
Tycker det är otäckt att sånna sitter i bilar. Tänk om nån gått över ett övergångsställe, de hade hon ju inte sett. Hade polisen haft en bil I Falköping i går när det hände hade de kunnat ta fast henne. Men nu kommer hon ju klara sig undan med bara smitning.

Trots detta så tycker jag vi hade en mycket trevlig dag. Jag tycker det var himla roligt att Adam ville följa med oss. Han och Anton har ju hållt ihop hela sommaren. Hans humör var på topp hela dagen. Vi pratade flera gånger om när vi var där för två år sedan. Med Linda. Jag tycker det känns bra att prata med honom om henne. Man måste komma ihåg alla minnen man har efter henne.
Tror hon var med oss på sitt sätt <3

3 kommentarer:

Mia sa...

Oj vilken dag ni hade. Tur att det slutade bra.

Så roligt för Adam att få följa med er och ni kan minnas Linda med ett leende tillsammans.

Tror också hon var med er och hade roligt tillsammans.

Kram Mia

Mamma Mima på Landet sa...

Hej! Vilken rolig dag! Trist att den slutade som den gjorde! Men tur i oturen att allt gick bra och att ingen gjorde illa nacken!
Tycker det är så kul att Anton och Adam klickar så bra! Tror åxå att Linda va me.

Stor kram!!!

Ps. bra att du bytt texten, har haft lite svårt att läsa den gamla.

Jeanette sa...

Oh så synd med vädret. I lördags var det riktigt trist i Göteborg men bra ändå att ni kunde hålla humöret uppe ändå. Fint att du pratar med Adam om Linda. Tystnaden är värre för de flesta.

Tack för att du bytte typsnitt. Tyckte också att den förra var svårtläst.