Här kommer recepten på saften, sylten o marmeladen jag gjorde i tisdags!
Rårörd jordgubbsaft!
3 liter jordgubbar
1 påse vinsyra
2 liter vatten
*Mosa bären och låt stå i en hink över natten!
1 pkt strösocker
Atamon
*Sila bären, rör ner socker. Rör tills allt socker har smält! Häll i atamonen och tappa upp på flaska!
Jag gjorde dubbel sats. Då blev det ca 8 liter färdig saft!
Jordgubbsmarmelad
2 liter jordgubbar
1 dl vatten
1 ½ kg strösocker
1 tsk citronsyra
1 flaska pektin
*Rensa, skölj o skiva bären.
*Lägg bären, vatten, socker och citronsyra i en kastrull och koka upp.
*Koka i 5 minuter.
*Tag kastrullen från värmen och tillsätt pektin.
*Låt marmeladen svalna och häll därefter upp den på väl rengjorda burkar.
Jordgubbssylt
2 liter jordgubbar
1 kg syltsocker
*Rensa, skölj o skiva bären.
*Lägg i dem i en gryta tillsammans med syltsockret och koka upp. Koka i två minuter!
*Tag grytan från värmen och skumma noga! Häll upp sylten på rengjorda burkar!
*Förvaras svalt!
1 kommentar:
Tack tack! Sparar det i min recept mapp! =) Kramis!
Skicka en kommentar