Sidor

torsdag 14 juli 2011

Recept på jordgubbsaft, marmelad och sylt!

Här kommer recepten på saften, sylten o marmeladen jag gjorde i tisdags!

Rårörd jordgubbsaft!

3 liter jordgubbar
1 påse vinsyra
2 liter vatten
*Mosa bären och låt stå i en hink över natten!

1 pkt strösocker
Atamon

*Sila bären, rör ner socker. Rör tills allt socker har smält! Häll i atamonen och tappa upp på flaska!
Jag gjorde dubbel sats. Då blev det ca 8 liter färdig saft!



Jordgubbsmarmelad

2 liter jordgubbar
1 dl vatten
1 ½ kg strösocker
1 tsk citronsyra
1 flaska pektin

*Rensa, skölj o skiva bären.
*Lägg bären, vatten, socker och citronsyra i en kastrull och koka upp.
*Koka i 5 minuter.
*Tag kastrullen från värmen och tillsätt pektin.
*Låt marmeladen svalna och häll därefter upp den på väl rengjorda burkar.


Jordgubbssylt

2 liter jordgubbar
1 kg syltsocker

*Rensa, skölj o skiva bären.
*Lägg i dem i en gryta tillsammans med syltsockret och koka upp. Koka i två minuter!
*Tag grytan från värmen och skumma noga! Häll upp sylten på rengjorda burkar!
*Förvaras svalt!

1 kommentar:

Mamma Mima på Landet sa...

Tack tack! Sparar det i min recept mapp! =) Kramis!