Sidor

torsdag 16 september 2010

Erlichia!

Det var som jag trodde! En fästingsjukdom hundstackarn hade. Veterinären kunde inte säga till 100 % att de var det men hon var väldigt säker, han har mycket av symtomerna som de får vid denna sjukdom!

Så här står det om Erlichia på Wikipedia:
Erlichia är en gramnegativ bakterie Anaplasma phagocytophilum, av typen rickettsier och kan orsaka sjukdomen ehrlichios, i Sverige även kallad fästingfeber. Den ger influensaliknande symptom med feber och kraftlöshet.Smittan är fästingburen och förekommer främst hos hundar, hästar och katter, men kan även drabba människor. Erlichiabakterien försvagar värdens immunförsvar genom att angripa vissa "nyckelceller" i infektionsförsvaret

Var där inne i 2 timmar. Tog lite extra tid för de direktreglerade med försäkringsbolaget! Skulle kosta 3900 kronor men föräkringen tog 1800 kronor som tur var! Dyrt med sjuka djur.
Han var inte vidare samarbetsvillig där inne! Och han tyckte absolut inte om att ta febern, men vi fixade det. När de skulle ta blodprov så blev det munkorg på! Och så fick hon kalla in en till som kunde hjälpa till o hålla honom. Men han gav upp till slut o slutade att kämpa emot! Nu är vi hemma igen o han ligger nu o sover! Ska ge honom medicinen om en stund. De ska ha de i samband med mat. Får blanda i nått väldigt gott i hans mat!

1 kommentar:

Linda sa...

Stackars Astro! Jäkla fästingar! Riktigt äckliga och vidriga kryp är de som sprider en massa otäcka sjukdomar.

Hoppas medicinen snart får honom att må bättre! Det är samma sjukdom som Ali hade. Han mådde dåligt länge minns jag.

Kram kram!!