Sidor

lördag 6 februari 2010

Lilleman....

Nu är han här!
I torsdags kväll kl 19.50 födde jag en son. Han var 51 cm lång och vägde 3730 gram.


Jag var ju hos barnmorskan på förmiddagen. Efter åkte jag o handlade lite mat, tänkte de kunde vara bra att fylla på lite. Men inne i affären precis på väg till kassan gick vattnet, som tur var inte några större mängder. Skyndade mig o betalade. Kände mig lite småstressad!

På väg ut från affären ringde sambon o frågade om det gick bra hos barnmorskan. Jo då sa jag de gjorde de men de e lika bra du åker hemmåt för vattnet har gått.

Väl hemma ringde jag förlossningen o kollade om vi skulle komma in. Jo då de skulle vi. Men det var ingen bråska. Så vi tog det lilla lugna. Sambon pratade lite med snickarna sen åkte vi.

Vi var nere vid 13.30. De kollade ctg och temp. Hade bara någon sammandragning under ctgn så vi fick åka hem igen. På vägen hem åkte vi förbi Max o köpte oss lite mat. Vi hade ju inte ätit någon lunch nån av oss.

I bilen kände jag lite småvärkar. Det var runt 10- 12 minuter i mellan.

Hemma så ökade de lite grann. Sen började jag kolla mer noga hur länge de var i mellan. Då var de 5-6 minuter så jag ringde in o de tyckte vi skulle komma in igen. Så vi var hemma i ca 2 timmar.

På vägen ner ökade de o de var riktigt kraftiga! Vi blev inskrivna klockan 18.33. De skulle kolla ctg i ett undersökningsrum men barnmorskan tyckte det var lika bra att vi gick till ett förlossningsrum istället för hon märkte att värkarna var riktigt kraftiga. När hon kollade var jag öppen 6 centimeter. Jag ville ha ryggbedövning så hon började förbereda det och kallade på narkosläkaren så han kunde komma o sätta det. Men när hon började att förbereda kom krystvärkarna. På 4:e krystningen föddes han. Så jag använde mig bara av lustgasen. Blev väldigt illamående i början av den men när jag kom på hur jag skulle göra var det riktigt snurrigt. Blev själv lite chockad av hur snabbt det gick. Moderkakan lossnade inte, de försökte med allt möjligt, men den ville inte ut. Så jag fick en tur till operationen också. Livmoderna hade redan börjat att dra ihop sig så jag fick nån sorts spray under tungan. Efter lite tryckande på magen o lirkande kom den ut. Sammanlagt förlorade jag 1440 ml blod. Ungefär lika mycket som när jag fick första sonen. Men då fick jag två påsar blod dagen efter förlossningen men denna gång var jag mycket piggare så jag klarar mig med att äta järntabletter.


I dag har vi kommit hem , känns skönt att vara hemma igen. Men samtidigt lite konstigt att komma hem o vara fyra stycken. Han har sovit sen vi åkte från bb men jag tror han vaknar snart o är hungrig.

7 kommentarer:

Linda sa...

Så fin han är! Rund och go ser han ut att vara.

Tänk vilken skillnad det kan vara mellan olika förlossningar! Min första och min andra går knappt att jämföra... och helt klart gick det ju smidigare andra gången precis som för dig även om det gått ganska många år emellan! :-)

Ha nu en lugn och mysig helg så får vi försöka ses någon dag!

Kram på er!!

Mia sa...

Stort grattis! Han är jättesöt!
Kram Mia

jungfrun sa...

Grattis till lille sonen.
Stumpelisens morsa....

Mamma Fido sa...

Åh va söt han är blir faktiskt lite avundsjuk det är ju så mysigt med nyfödda bebisar! Ha det så bra så smiter jag nog förbi och nosar lite på han sen fram över. Kramiz

Anonym sa...

Så söt han är och vad ska han heta.Ett stort grattis till hela familjen.

Inger

Fotograferande Maria sa...

Hej och GRATTIS till den fina lilla sonen!! Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Anna sa...

Stort grattis till eran pojke!

Det va min värsta mardröm att vattnet skulle gå när man va och handlade.... :) Bilder på bebisar är det finaste som finns...

Sköt om er!
kramar anna