Denna påse ska jag äta framför tvn ikväll.
Jag fick ett recept av min jobbarkompis i veckan. Det var på en varm smörgåstårta. Gjorde den ikväll. Den blev riktigt god och jag kan verkligen rekomendera den.
Varm smörgåstårta
Ca 12 bitar
*16 skivor formfranska
Fyllning 1:
*4 kokta ägg
*4 msk majonnäs
*dill
Fyllning 2:
*1 purjolök
*150 g rökt skinka
*1 pkt bacon
*3 dl grädde
*2 msk vetemjöl
Garnering:
*4 skivade tomater
*salt
*peppar
*3 dl riven ost
Ugn 200 grader
Gör så här:
1. Fyllning 1: Blanda ägg, majonnäs och dill till fyllning 1.
2. Fyllning 2: Fräs samman strimlad purjolök, bacon och skinka. Häll på grädden och red av med mjölet. Låt det puttra en stund och därefter svalna.
3. Lägg 8 skivor formfranska i en ugnsfast form. Lägg på fyllning 1, täck med de återstående 8 skivorna formfranska och lägg på fyllning 2.
4. Toppa med skivade tomater, salta och peppra och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i 20 min.
Nu när jag suttit här och skrivit receptet märkte jag att jag inte alls gjort som det stog! Istället för formfranska hade jag smörgåstårte botten för det fanns ingen formfranska i affären.Och så lade jag båda fyllningarna i mellan och hade bara tomaterna och osten ovanpå. Men men den blev jättegod och varför ska man följa ett recept?
Kan vem som helst bli provsmakare..... Lät som ett jobb som skulle passa mig perfekt!
SvaraRaderaÅ den smörgåstårtan lät ju supergod!
KRAM